W najnowszej książce Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr pt. Uczta małego alergika znajdują się przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików, np. lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu i wegańskie zamienniki nabiału: ser żółty, ser biały, jogurt.
Alergia pokarmowa to diagnoza, która przeraziła już niejedną mamę. Kluczową rolę odegra odpowiednio zbilansowana dieta. Ale co na to dziecko? Czy będzie chciało jeść dania pozbawione składników tak popularnych w wielu kuchniach, jak jaja, mąka? Katarzyna Błażejewska-Stuhr jako dietetyczka i mama alergika udowadnia, że można gotować dla dzieci zdrowo, kolorowo i pysznie, bez alergenów.
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
Jak często można chodzić z niemowlakiem na basen?
MarysiaB, 21.04.2024
MarysiaB, 21.04.2024
Jak dostać zestaw LEGO za darmo?
MarysiaB, 20.04.2024
Kiedy dziecko wyciąga rączki do zabawek?
MarysiaB, 20.04.2024
Co pomaga na ból brzucha u noworodka?
MarysiaB, 20.04.2024
MarysiaB, 19.04.2024
RozszerzanieDiety, 19.04.2024
Co na prezent dla dziecka zamiast zabawek?
MarysiaB, 19.04.2024
Jak stymulować rozwój niemowlaka?
MarysiaB, 19.04.2024
Gdzie stworzyć własną figurkę LEGO?
MarysiaB, 18.04.2024
lecibocian, 18.04.2024