Jak już nic z rzeczy "jadalnych" synkowi nie odpowiada to wtedy sięgamy po sprawdzony przepis na "bułkę z dziurką".
Idealna dla fanów jajek (zwłaszcza na miękko i sadzonych).
Nieco przypomina tradycyjny chleb zasmażany w jajku, ale na forum rodzinnym ustaliliśmy, że jest jeszcze lepsza:)
Składniki: bułka pszenna, jajko, masło, sól, pieprz, ulubione warzywa
Przepis: Bułkę przekroić na pół (jeśli jest duża można i na 3 plastry. W każdym plastrze wyciąć kółko. Masło roztopić na patelni i ułożyć plastry bułki. Obsmażyć z jednej strony (bułka ma być chrupiąca), przewrócić na drugą stronę i w tym momencie wbić jajko do dziurki. Po chwili smażenia przewrócić ponownie. Doprawić solą i pieprzem. Najlepsza "bułka z dziurką" jest wtedy, gdy żółtko pozostanie nie do końca ścięte. Podawać w towarzstwie ulubionych warzyw (okazja na zabawę przy tworzeniu zdrowej, kolorowej kompozycji:)
Autorka przepisu: Ania - blog Bajkorada (bajkorada.blogspot.com)
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
W co ubrać dziecko do chrztu latem?
Katarzyna Mróz, 25.04.2024
Czy noworodki potrzebują zabawek?
Katarzyna Mróz, 24.04.2024
Jak zrobić herbatniki maślane?
Katarzyna Mróz, 24.04.2024
Katarzyna Mróz, 24.04.2024
Jak odświeżyć dziecięcy pokój?
Katarzyna Mróz, 23.04.2024
Jak zrobić dezodorant z ałunu?
Katarzyna Mróz, 23.04.2024
Katarzyna Mróz, 23.04.2024
Nagrobki granitowe - jakie pomniki mogą wyjść spod ręki rzem...
mika3008, 22.04.2024
Jak kłaść dziecko na brzuszku?
Katarzyna Mróz, 22.04.2024
Jaką wysokość czapki dla dziecka?
Katarzyna Mróz, 22.04.2024
Czy dziecko w drugiej klasie musi umieć czytać?
Katarzyna Mróz, 22.04.2024